Signed in as:
filler@godaddy.com
Signed in as:
filler@godaddy.com
Koken in de huidige tijd betekent vaak het opwarmen van kant en klare maaltijden. Maaltijden, zowel het bereiden alsook het eten, worden steeds minder gewaardeerd, hoewel het toch zo belangrijk is. Gemeenschappelijk koken levert zoveel op, zowel voor je lichaam, je mentale sterkte en je sociale leven. In de tijd dat een diepvriespizza in de oven ligt, kunnen wij je leren een gezonde maaltijd met verse, eventueel seizoensgebonden groenten, ook nog uit de streek, op tafel te brengen. Lets do it
Je krijgt onder vakkundige leiding basiskennis hoe je sausen en soepen maakt en wat je daarmee allemaal kunt doen. Een verse bouillon trekken en inwekken, een snelle maaltijdsoep voor de lunch zelf maken, Dips, dressings, slasausen, voor bij het vlees en bij de groenten. Een roux of wijnsaus maken. Alles wordt in 6 blokken á 2 uren stap voor stap doorgenomen en gezellig opgegeten.
Groenten, essentieel maar vaak ongeliefd! Maar wat kun je niet voor heerlijke gerechten maken met mergkool, Romeinse salade of oerbieten. We laten u zien, hoe je van seizoens- en streekgebonden producten lekkere gerechten kunt bereiden en genieten. Er worden 6 lesblokken á 2 uur gegeven
Brood, een leuk levensmiddel! Je leert om het makkelijk zelf te maken. Of met rogge, spelt, tarwe of gerst of gemengd. De basiskennis over de menging, het juiste kneden en rusttijden van de deeg, de gebruik van zuurdesem en/of gist. Brood vraagt altijd geduld en er is zoveel mogelijk.
In 6 lesblokken á 2 uur leer je voering, bakken en simpele mogelijkheden van presentatie
Bella Italia, wij halen Italië naar hier! Je leert om de heerlijkste Insalate, verse pasta en lekkere zuppas te maken. Ook scallopine is een thema! Laat je verassen van de overheerlijke smaken en geuren uit de Italiaanse keuken en geniet ook hier achteraf van hetgeen je geleerd hebt. In 6 lesblokken á 2 uur leer je de basis wat er tussen Brindisi en de Brennero in de pannen komt
Vlees! Verschillende dieren, verschillende smaken. Wij willen jou op verantwoorde wijze het omgaan met vlees, zoals kip, varken, rund, geit, schaap en wild laten zien. Een lekker stuk vlees uit te zoeken is net zo'n kunst als het bereiden. Laat je verrassen hoe goed het zou is wanneer je over de smaken, de afkomst van het dier en de oplettende gebruik van vlees iets meer weet. In 6 lesblokken leer je de basis over afkomst, bereiden en serveren van vlees.
De vis een gezond en veelzijdig levensmiddel! Je leert te herkennen of de vis vers is, hoe je hem fileert en voorbereid. Hoe kun je hem stomen, stoven, bakken, braden of koken. In 4 lesblokken á 2,5 uur leer je de basis van visbereiding.
Deze website maakt gebruik van cookies. Wanneer je deze site blijft gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.