Als mijn gasten mij vragen wat een kookcollege is, antwoord ik meestal, dat is ruiken, proeven, verwonderen, toekijken en samen eten en genieten..en juist zo simpel is het.... gewone en pure bourgrondische genoot!
Een hartelijke welkom door de chef du soir op de locatie met een leuk aperitief, uitleg van de avond en een entreetje op de vuist voor de eerste instemming op hetkookevenement. Daarna wordt je een om een na je zitplaats geleid. Stellen kunnen bij elkaar zitten. De rest komt op een lekker veilige afstand van elkaar.
Uw chef du soir gaat met jullie samen aan de slag voor het bereiden van een gangenmenu. Voorbereiding van de ingrediënten, samenstellen van de groenten, de kruiden en specerijen, vlees of vis etc. Hij legt het uit, alle trucjes, alle wetenswaardigheden, temperaturen .... en als het klaar is wordt het geserveerd op de plek waar je zit. Vers gekookt, in de seizoen en uit de streek...
Na het actuele oogstagenda ziet het menu er zo uit:
Vers gevisde bronforel (Saibling)vanuit de Zwalm op een bed van Bataviasla, Pruimen en Brokkoli. Geserveerd met knapperige chips van de vitelotte noire en geroosterde walnoten. Garneert met een Mosterd-Balsamico Dressing
romige cremesoep met gefrituurde coriander vers belgisch brood
Calamarettie vers gepoetst, met knoflook gearomatiseerd olijfolie gebakken, gepresenteert op een bed gemaakt van dun geschaafde bieten en waterkers en een lichte citroendressing. Erbij een lekker stukje quiche van de snijbiet in de spaanse variant.
Een hartige Knödel gevuld met kwark
Voeg een voetnoot toe als dit van toepassing is op het bedrijf
Copyright © 2019 de kookschool – alle rechten voorbehouden
Powered by GoDaddy