Aangemeld als:
filler@godaddy.com
Aangemeld als:
filler@godaddy.com
Registreer je als jij informatie wilt ontvangen over onze speciale aanbiedingen en evenementen
Koken is niet alleen essentieel! Het biedt zoveel meer. Het brengt mensen samen bij het fornuis, het maakt van ingrediënten een heerlijk gerecht, het brengt mensen aan tafel, het zorgt voor gespreksonderwerpen, het zorgt voor mentaal en fysiek evenwicht, het creëert vriendschappen, het verlicht geschillen, het maakt mensen blij en het kan zelfs worden gebruikt in het einde leiden tot gelukzaligheid.
Een kookevenement is niet alleen informatief of gewoon gezellig, maar vormt met zijn verschillende facetten een geheel wat vervolgens leidt tot een andere kijk op de cultuur van koken, eten en samenzijn die wij in Limburg, Belgisch of Nederlands, mooi hebben samengevat in één term, namelijk Bourgondisch.
Bourgondië, voor ons bij de-kookschool.nl begint het met de selectie van ingrediënten op de velden en in de tuinen van de regio. Of het nu de pompoen uit de kloostertuin in Steyl is, de handgemaakte pruimenmosterd uit de mosterdzaadjes van een permacultuur in Noord-Limburg of het varkensvlees uit het klooster in Echt of uit Mechelen. Naast onze gasten spelen de ingrediënten een belangrijke rol in het geheel. De Duitse regio aan de grens kent ook het Bourgondisch, maar heeft deze term helaas niet bedacht.
Dan vind jij het Bourgondische ook terug in de verwerking van de ingrediënten. Een goede voorbereiding en het juiste samenspel van ingrediënten, kruiden, specerijen en specialiteiten leiden dan bijna automatisch tot een eerste heerlijke ervaring bij het proeven van de afzonderlijke componenten van een gerecht. Als deze vers uit de regio worden geoogst, d.w.z. op korte afstand in de keuken komen, dan kunnen ze hun volle smaak ontwikkelen.
In de open kookevenementen gebeuren de eerste gesprekken tussen volslagen vreemden daarna vrij nonchalant. Want bij de pot kom je samen om te ruiken, te proeven of te zien. Dit is ook een facet van de Bourgondische manier van leven. Het team bijgerecht groenten moet dan ook de saladedressing proberen met het team koude keuken, de dessertgroep probeert de bijgerechten van het hoofdgerecht en van een vrolijke puinhoop wordt, onder leiding van een chefkok komt een heel menu op tafel, dat met een heerlijke wijn of bier, natuurlijk direct ergens in onze streek gebrouwen, met elkaar genuttigd wordt.
En juist zo kun jij van een speciale dag een onvergeten herinnering maken.
Het bereiden van voedsel is niet alleen een eenvoudige levensbehoefte. Koken ervaren als een beleving doet iets met je, zowel fysiek als mentaal. Kijk maar eens wat er gebeurt als je op zondagmorgen de eieren op een speciale manier klaarmaakt voor je gezin of een gezond en lekker avondeten voor vrienden gaat bereiden.
Kunnen we de kwaliteit herkennen? Is de verpakte komkommer in de supermarkt net zo gezond als de komkommer die rechtstreeks van het veld wordt geoogst? Rechtstreeks uit het veld oogsten is natuurlijk moeilijk, maar het is soms de moeite waard om niet alleen naar de reclameclaims en marketingtrucs te luisteren. Duurzaam winkelen op de wekelijkse markt vergt wat routine, maar is geen hoge wetenschap. Leer wat echte verse producten zijn, beoordeel hun kwaliteit en wat er in het lichaam gebeurt. Ook geven we je een overzicht van de effecten van onze eetgewoonten op jouw gezondheid en het milieu. Belangrijke aspecten zijn ..
..de seizoensgebonden beschikbaarheid in uw regio?
en..
..Wat wordt er geoogst en wanneer?
en..
..Hoe kan ik de ingrediënten zo simpel en oplettend mogelijk verwerken?
Door verschillende gewassen zelf uit de tuin of van de akkers in de omgeving te plukken of te oogsten, leer je een heleboel door te ruiken, te proeven en te voelen. Als u deze vragen kunt beantwoorden, zal uw diner- of lunchmenu nooit saai zijn.
Kookworkshop dé Limburgse keuken
De mise en place is het belangrijkste punt in het proces van een maaltijd. Wil je leren hoe je een klein kookevenement stressvrij en met veel plezier kunt houden? We geven je trucs en tips zodat de voorbereiding een gezamenlijke ervaring wordt in de groep met vrienden of familie. Zelfs de enige voorbereiding als verrassing voor iemand mag niet in chaos eindigen. Hier laten wij u graag de juiste aanpak zien, zodat u uw gasten met culinaire hoogstandjes kunt verleiden zonder zelf uw plezier te verliezen.
ben je een semi-professionele hobbykok of een complete beginner aan de pot? Het maakt eigenlijk niet uit! In de kookwereld leer je van iedereen iets. De beste manier om vrienden met verschillende kennisniveaus te ontmoeten, is tijdens een kookworkshop in een groep. Daarom bieden wij, ongeacht uw kennisniveau, kookworkshops aan als regelmatige vriendenuitstapjes, speciale familiefeesten, jaarlijkse bedrijfsevenementen of gewoon als kookevenement voor groepen. Schrijf u in voor een open kookevenement of reserveer ons exclusief voor uw groepsevenement. Kijk eens op onze website om te zien welke onderwerpen er momenteel worden aangeboden. Hier kunt u toegang krijgen tot koken of uw kookkunsten uitbreiden.
De-kookschool.nl biedt verschillende kookstudio's, om de kookworkshops of kookcursussen te houden.
Als u vragen heeft, houden we van persoonlijk contact. We spreken Nederlands, Duits, Frans en Engels, evenals Limburgs en Oechre Plat
Als u ons uw telefoonnummer of mailadres geeft, bellen wij u graag terug.
of wanneer u ons wilt bellen
tel.&whatsapp
+31 (0)6 81 26 31 30
Deze website maakt gebruik van cookies. Wanneer je deze site blijft gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.