Aangemeld als:
filler@godaddy.com
Aangemeld als:
filler@godaddy.com
Ideaal voor teambuilding, bedrijfsuitjes, jubileums, kookclubs, vriendenuitjes, Kerstmis en Pasen. Wil je een blijvend moment beleven, dan kan dit een keuze zijn in plaats van het kerstpakket
Kook met een van onze chefs in de keuken van de wereld! Maak in een van onze wereldse kookworkshop een reis langs de mediterraanse kust, laat je verwennen, van de geuren en smaken uit verre landen en haal of houd je vakantiegedachten of -herinneringen wakker.
Het voormalige wereldrijk heeft vele smaken in zijn keuken vereent. Je hebt Haggis, Pies en stews, wat oer Britse gerechten zijn, maar ook de specerijen en kruiden uit het hele "Empire" hebben sterke invloed gehad op de keuken. Laat je verrassen en je smaakpapillen zullen zullen nieuwe smaken en geuren gaan proeven.
De smelttegel der keukens van de wereld! Hier komen de smaken van over de hele wereld bij elkaar. Pork vindaloo is een combinatie van varkensvlees met de Indiase kruidenmengsels en wordt gegeten met Zuid-Amerikaanse zoete aardappel of maniok (cassave) Zo is een klassiek Australisch recept, zoals “Tea brined chicken” vaak een rondreis door de hele wereld, Russische thee, Italiaanse salie en een kip worden met zeezout honing en olijfolie tot een overheerlijk hoofdgerecht verwerkt.
Nieuw Zeeland kent twee keukentradities, de Europeaanse kookstijl met vooral pies, salades, lam- en rundvlees en sandwiches. De andere komt dan van de endogene bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori's. Hangi, het nationaalgerecht, wordt bereidt in een aardoven, waar wildvlees, zeevruchten en vis een belangrijke rol spelen. Beide keukens zijn inmiddels samengegroeid. Oceanië, zoals Fiji, Samoa evm, is hier nog wat oers. Kakoda bijv. is een vis, gestoomd met cocosmelk en citroen.
De Spaanse keuken, wie gaat er niet van watertanden? Tijdens deze Spaanse kookworkshop nemen wij je mee op tour door alle delen van Spanje door gebruik van de lekkerste ingrediënten en gerechten. Viva España!
Je gaat aan de slag met de belangrijkste ingrediënten uit de Spaanse keuken, zoals olijfolie, ui, knoflook en peterselie....
In deze kookworkshop leer je van onze chefkok alles wat je voor de instap moet weten over de Portugese keuken. Misschien een minder bekende keuken, maar daarom zeker niet minder interessant!
De Portugese keuken verenigt de smaken van over de ruwe Atlantiek met de Mediterane smaken. De keuken is eenvoudig maar heel fijn van smaak. Specerijen als koriander, nootmuskaat, kruidnagel, oregano, tijm, paprika, laurier en peterselie brengen gerechten uit de Portugese keuken op smaak
La vie est belle! Le savoir vivre….Het bourgondische heeft hier zijn oorsprong. Limburg en Frankrijk hebben veel gemeen! Bouillabaisse, coq au vin, ratatouille allemaal wereldberoemd. Maar ook de Franse keuken kent eenvoudige bereidingsmanieren. Wij laten jou zien, hoe jij met de Franse keuken wordt verrast. Zin om lekker bourgondisch te doen en een lekker gangenmenu op tafel te zetten. Laat je verrassen!
De Balkan-regio was lang onder het gezag van de Turken en ook lang onderdeel van Oostenrijk. De keuken in het Balkangebied is dan ook een mengsel van de Europeaans -Mediterraanse keuken met de oriëntaalse invloeden uit Arabische landen. De huidige landen Kroatië, Servië, Montenegro, Macedonië, Bosnië Herzegovina vormen de kern van deze kookstijl. Basissmaakmakers zijn hier uien, knoflook, kappertjes, paprika en peterselie.
TIP Een echte aanrader voor vleesliefhebbers!
La dolce vita! Het zoete leven. Italië heeft dan ook dé Europeese keuken die gezond, lekker, variabel en smaakvol met elkaar verenigd. Ook de regios in Italië hebben ieder voor zichzelf eigene streekproducten waar ze dan ook heel trots op zijn. Pasta, Insalate, Bistecca alla fiorentina....lekker, lekker en alles zowel met genoot en uitgebalanceerd op tafel gediend. Proef de sfeer in onze italiaanse kookworkshop ! Buongiorno a tutti.
Tijdens deze wereldse kookworkshop maakt de chefkok je wegwijs in de Griekse keuken.
De Griekse keuken kent zijn invloeden vanuit de Midden Oosterse keuken én de Europese keuken. Verwacht goede olijfolie, knoflook en heerlijke olijven. Kruiden en specerijen als munt, oregano, peterselie, tijm en kaneel zijn niet weg te denken uit dit deel van Europa. De meeste Griekse gerechten hebben veel invloeden uit de Balkan-regio en Italië, maar de invloeden vanuit het Midden-Oosten.
De gerechten zijn meestal gebaseerd op vers fruit en groente, gegrild vlees of vis en vele soorten salades. De diverse schotels worden vaak begeleid door yoghurt en sauzen.
De traditionele Centraal-Aziatische Turkse keuken heeft ook veel blijvende invloed gehad op de keukens van Europa en het Midden-Oosten. Zo is yoghurt, het belangrijkste onderdeel van Griekse Tzatziki en Turkse Cacik, een typische Turkse nomadendrank.
De Turkse keuken staat internationaal bekent en gewaardeerd!
Reserveren?
Deze website maakt gebruik van cookies. Wanneer je deze site blijft gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.