Aangemeld als:
filler@godaddy.com
Aangemeld als:
filler@godaddy.com
Wij denken, dat we in Limburg niet alleen maar bekend staan voor onze mensen, de bourgondische leefpatroon en hun gezelligheid, maar ook op gebied van eten en drinken met onze Limburgse keuken makkelijk kunnen meespelen op de culinaire wereldkaart. Wij kunnen met onze streekgerechten, zoals bietenstamppot, diverse zuurvleesgerechten, ragouts en karbonaden en niet te vergeten de asperges en de beroemde Limburgse vlaai zeker een voetstap zetten. In onze kookworkshops gaan we met jou de ingrediënten uit de streek seizoensgebonden verwerken tot (h)eerlijke wereldse gerechten. Je gaat op een reis door de geuren en smaken van ons land Bourgondisch koken leren.
De Limburgse keuken! Dat betekend voor ons de verschillende regio's met jou onder een dak te brengen. Met plezier en gezelligheid voegen wij dan streekgerechten bijv. zuurvlees met traditionele regioproducten als "kroet" (appelstroop) uit het zuiden met een stukje rund uit de buurt van Venlo en groenten uit Roermond op nieuwe wijze op het bord samen. Hoe jij bourgondische traditie in een nieuw jasje kleed, dat laten we dan graag aan "uch" zien.
Wat groeit en bloeit in welke tijd op de Limburgse akkers? Hoe wordt het bereid, traditioneel of modern? Samen met koken-in-de seizoenen.nl willen we dan ook laten zien, wat er hoe en wanneer gegeten kan worden, zonder dat het saai wordt. Laat je verrassen an de mogelijkheden.
Door de Romeinen en de Bourgondiërs is de Limburgse keuken onmisbaar verbonden met de Mediterraanse keuken. De wijn kwam door de Romeinen in ons land, ingrediënten als rozemarijn, salie en venkel eveneens. De Bourgondiërs hebben ons streekgerechten als ragout en stampotten achtergelaten. Wij koppelen gewoon de tradities met de moderne mediterraanse keuken tot overheerlijke combinaties op het bord. Lekker Bourgondisch koken leren met een bier of wijn erbij en het feest kan tegen het hoogtepunt aanlopen.
Boeken graag via info@de-kookschool. nl
Deze website maakt gebruik van cookies. Wanneer je deze site blijft gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.